linn riscolls

I may not be there yet but i'm closer than I was yesterday.

Mat mat mera mat.

Kategori:

In action.

Kategori:

 

Ja det är väl typ sånt här som jag och min bästavän brukar roa oss med. Tog sjukt lång tid innan vi lyckades få in den där enda lyckade posen. Men fan det var jobbigare än vad det ser ut att vara. 

 

 
Fyjäkla akrobatiska tjejer. Eller var tycker ni? Hehe.
 

Foodporn.

Kategori:

Kastade ihop en kvargröra med skinka, vitlök, lök och curry. Har dille på curry. Resten ser ni. Broccoli i mängder.

Torsdag.

Kategori:

Fy17 vilken kväll jag hade igår. Drog i mig några skedar jordnötssmör (som jag i vanliga fall inte är allergisk mot) och hamnade på akuten med dropp i armen och en fyjäkla ful sjuksköterska som smorde in hela min överkropp med något som lukta tigerbalsam from hell.

 

Men idag mår jag bra, haft min nojiga mormor som pysslat om mig. Direkt när jag kom hem tänkte jag att jag kör på lite "living on the edge", tryckte en sked jordnötssmör och inväntade effekt. Inget hände så jag kan i godan ro fortsätta äta det även fast syster avrådde. Trotsig tjej.

 

Skön dag.

Kategori:

Gymmat, handlat, ätit och legat allmänt slö. Nu ska jag resa arslet ur soffan för en powerwalk.

Bra skit.

Kategori:

En del av de kosttillskott jag tar. Whey proteinpulver, BCAA aminosyror, tribooster, omega3, multivitamin och självklart koffein. Utöver det är jag typ brustabletts-junkie också.

Bara för att ni älskar fötter.

Kategori:

Testar mobilblogga för första gången från min nya mobil. Bjuder på de första bilderna jag tog också.

Tisdag.

Kategori: Allmänt

tankar.

Kategori: Allmänt

En tanke som slår mig rätt ofta är "vem fan är jag?!". Tanken kan ge mig lite smått panik. Liksom vem är jag och vad gör jag här. Ibland slår det mig hur mitt liv egentligen ser ut. Jag bor själv i en liten etta som alltid ser ut som ett jäkla helvete (bombnedslag), jag kaosar till saker i livet hela tiden bara för jag tycker det blir mer spännande, tränar sjuka mängder bara för att få den där lilla kicken som kommer efteråt, isolerar mig från de människor som finns runt om mig, pratar inte om känslor eller problem, låsas dygnet runt som om jag är okej. Och ibland så undrar jag bara varför mitt liv ser ut så. Varför gör jag inte de saker som jag borde göra. 
 
Ibland slår det mig också att den person som jag älskade allra mest faktiskt inte lever längre. Jag förstår fortfarande inte att min pappa är död. Varje gång jag ser en grön volvo får jag för mig att det är min pappa som kommer och kör och jag har flera gånger om kunnat svära på gud att jag faktiskt sett honom. Men när det går upp för mig att han inte finns längre får jag panik och måste kippa efter luft i panik. Typ. 
Hade nån frågat mig för ett år sen hur jag trodde att mitt liv skulle se ut idag så skulle jag nog svarat att jag vilade i frid tillsammans med min pappa, för ett år sen såg jag ingen möjlig framtid för mig själv och har än idag svårt att se en mening med livet. Känns ju helt sjukt att leva vidare när en person som stått en så nära går bort.
 
 

Hejhopp.

Kategori: Allmänt

 
Mina bästa brudar. Längtar ihjäl mig till nästa helg då det är scheele. 
 

Nya tag.

Kategori: Allmänt

 
Yes jag vet man ska inte träna när man är sjuk (ingen behöver säga det till mig), men jag tycker det är okej att köra på ändå så länge man inte ligger med världens feber, vilket jag inte gjorde idag. Bara en jäkla rethosta som vägra ge sig. Rastlös som jag är har jag dragit mig igenom två styrkepass idag, känns skönt nu på kvällskvisten. 
 
 

Söndag.

Kategori: Allmänt

Ännu en dag som spenderats med att ligga i soffan som en strandad val. Klarar inte av det här med feber, hade planer på att gå till gymmet iaf, bara köra lite mage, men tro på fan att jag däckar och missar gymmets öppettider. 

Ligga stilla en hel dag ger mig spacsmer, vill bara upp och springa, göra av med energi, go bananas, vara glad och allt det där som hänger till. Känner att febern inte kunde komma mer olägligt, är väldigt obekväm i min kropp för tillfället så vill bara springa bort allt överflödigt fett jag lyckats samla på mig. Usch fy och blä.
 
 
Onödigt inlägg egentligen, men ja.
 

Pungdag.

Kategori: Allmänt

Hela dagen har spenderats på Linnéas soffa, vid 12 kände jag att febern kom krypandes. Så efter det dog jag.. långsamt.
 
Efter att ha tryck i mig en ipren och släpat mig hem så mår jag bättre. Nu ska två gospojkar komma över och glo film resten av kvällen. Dö sjuk-döden också typ. 
 
 

Bakis som ett svin.

Kategori:

Må vara det sämsta passet.

Kategori:

Körde ben, och det gick käpprätt åt helvete. Men NJÖT as fuck av min proteinshake.

Erkänner.

Kategori:

När nån som är i närheten av mig hostar så håller jag andan.

Samma sak gäller när nån fiser, fått för mig att bajsbakterier sprids genom luften.

Jag tycker det är otroligt skönt att ingen får tag på mig (mobil ur funktion).

Vissa dagar kollar jag under sängen för att se så det inte ligger nå monster där.

Jag är fyjäkla osocial.

Intar jag koffein på eftermiddagen får jag problem när jag ska sova, så in åt helvete känslig.

Jag har världens mest average klädstil *nyhet*

Träna på morgonen.

Kategori:

Det bästa jag vet. Älskart.

Godmorgon.

Kategori: Allmänt

Uppe med tuppen kan man lugnt säga, var uppe innan klockan ringde. Nu ligger frukosten fint i magen och ska strax börja dra mig mot bussen. Har en känsla av att jag börjar bli förkyld, men jag är ju hypokondriker så bör inte lite på den känlsan. 
Over and out folks.
 
 

Bäst man passar sig.

Kategori: Allmänt

R - Men bor du längst upp?
- ja 
- Då bor ju du granne med Jocke, han bor högst upp direkt till vänster.
- Det har jag ingen aning om, aldrig sett honom.
- Nej kanske är för att han sitter inne för våldtäkt.
- ......... 
 
Bäst man passar sig då.. 
 

Senaste dagarna.

Kategori: Allmänt

Mobilbloggandet har ju legat nere en vecka nu, så därav inga bilder. Bildbomb på G, förbered er.
 
Mat/träning/egobilderna behöver nog ingen förklaring, men kan lägga ner 1-2 sekunder på att förklara de andra. 
1. Vart ute och vandrat i skogen.
2. Utlsagen jag fick efter att tryckt i mig sojabönor.
3. Ett stycke hund (ofta?)
4. Linnéas röv.
5. Min syster + en halvmeters snö.
6,7,8,9. Var i Iggesund och hälsade på min bror och hans sambo, jag har gått och blivit faster till en liten tjej som heter Aimee. Helt fascinerad över det där med barn, den rörde sig ju.
10. Tände ljus på pappas grav.
 
Yes thats it. Min vecka i bilder, ni har inte missat något gott folk. 
 
 

Fast.

Kategori: Allmänt

 
Blivit helt fast i den här låten, spelas på repeat här hemma. Snart får jag väl en bitter granne som hänger sig utanför min dörr. Skönt, tycker ändå inte om mina grannar. Tack hej!
 
 

1 2 3 kör.

Kategori: Allmänt

Morgonpromenade men bästa vän - check
Handla - check
Frukost - check
Kasta kläderna i tvätten - check 
Gym -
Plugg -
Äta sjuka mängder - 
Spinning - 
Ligga som en död valross i soffan - 
 
Kommit rätt långt på min to do lista för dagen. Ska alldeles strax gå till gymmet, först smälta frukosten och vänta på att tvättmaskinen ska bli klar. 
 
 

Måndag igen.

Kategori: Allmänt

 
Lyftande tanke. Att det är måndag alltså. En nystart och sista veckan innan lovet. Bara pina sig igenom, så sjukligt skoltrött för tillfället. 
 
 

10 tips om träning och återhämtning.

Kategori: Allmänt

Klickade runt lite på internet och lyckades komma över några sjukt bra tips inne på gainomax hemsida som jag ville dela med mig av.
 
1. ”Punktförbränning fungerar inte! Kroppens förbränningssystem tar ingen hänsyn till vilken del av kroppen som arbetar, den använder helt enkelt den totala energi som finns lagrad. När kroppens fettdepåer töms sker det i en genetiskt förutbestämd ordning som inte kan påverkas.
 
2. Det finns inga minuskalorier! Varje kalori som tillförs kroppen ger lika mycket energi oavsett vilket livsmedel den ingår i. Kroppen kan inte gå minus på saker som tillförs den.
 
3. Man kan inte äta till sig större muskler! Protein blir inte muskler av sig självt, utan det är den fysiska överbelastningen som stimulerar till muskeltillväxt.
 
4. Ät efter klockan sex på kvällen! För att kroppen ska kunna hålla blodsockernivån jämn och fungera optimalt är det bäst att fördela energiintaget över hela dagen och kvällen. Om du hoppar över mellanmålet/middagen på kvällen kan kroppen ställa in sig på ”sparlåga”. Kroppen använder då inte den tillförda energin till att anpassa sig efter de yttre fysiska krav som ställts.
 
5. Fett kan inte omvandlas till muskler! En gång fett- alltid fett. Muskelceller och fettceller är byggda på helt olika sätt och kan inte förvandlas till något annat. Om du vill bli av med fettväv måste du öka användningen av fetter t ex genom att träna.
 
6. Muskler blir inte fett när du slutar träna! Däremot är det sant att om den som slutar träna fortsätter äta lika mycket som tidigare, kommer den personen att minska sin muskelmassa och öka sin fettvävnad.
 
7. Inomhuscykling är inte styrketräning för benen. Inomhuscykling är konditionsträning och belastar framför allt hjärtmuskulaturen. Om du vill bli starkare i benen behöver du utsätta dem för överbelastande styrkeövningar.
 
8. Återhämta dig inom 30 minuter. Efter träning är depåerna tömda och kroppen behöver fyllas på med både kolhydrater och protein. Direkt efter träning är inlagringsmöjligheten störst. Faktum är att redan efter 30 minuter börjar de signaler i kroppen som styr nybildningen av proteiner i muskelfibrerna att avta.
 
9. Styrketräning höjer din ämnesomsättning. Muskelmassa kräver mer energi än fettväv. Styrketräning med ökad muskelmassa som följd innebär således att du ökar din ämnesomsättning även under vila.
 
10. Konditionsträning är en färskvara! Det går inte att lagra och spara sin kondition, eftersom kroppen strävar efter att anpassa sig till de yttre krav som ställs. Om du inte ställer några krav på din kropp kommer inte fysiken byggas upp. För att vara i god form måste du träna regelbundet.”
 
 

Jag är döende.

Kategori: Allmänt

Efter att legat sönder Linnéas soffa gick vi för att dra av ett benpass. Utmattande hehe ja. Det kommer för övrigt vara totaldött med bilder här på blöggen fram tills onsdag, min mobil är ur funktion och alla bilder som jag lägger upp mobilbloggar jag. 
 
Annars så åker jag mot Iggesund imorgon klockan 07.00. Ska för första gången få träffa min söta brorsdotter. Har ju längtat ihjäl mig efter den lilla sen hon föddes. 
 
 

Pepp.

Kategori: Motivation

 
Lite torsdagspepp på sin plats! Länktar ihjäl mig till benpasset imorgon. Första gången på två veckor jag ska köra det på actic. Taggataggatagga!
 

stop nu linnsan.

Kategori: Allmänt

 
Amagad vad jag har börjat skolka (igen). Dåliga vanor har en tendens att hitta tillbaks. Även fast jag själv tycker att för lite sömn är en riktigt bra anledning till att stanna hemma så är frånvaro fortfarande frånvaro. 
Var förresten ut på krogen nykter för första gången igår. Vet inte riktigt hur jag lyckades hamna på Pluto men shit happens. Kan ju rekomendera att alla borde testa gå nyktra på krogen nån gång i livet, för FYFAN SÅ FOLK SER UT. Jag roade mig med att titta på de par på dansgolvet som till synes försökte käka upp varandra och de flickor som trodde de dansade som jäkla pornstars. Tack ni gjorde min onsdag!
 
Och så till dagens gympass. Tröttade ut mig på yogabollen, en del balansövningar och avslutade med 20 minuters intervaller på cykeln, sen 10 minuters intervaller på tappmaskinen. Ja jag är slut nu. 
Ha en trevlig alla hjärtans dag kära läsare, för det ska jag ha :)
 
 
 

Kategori: Allmänt

i remember when i was happy like this, yes it was because of you.
 

De kvinnliga hormonerna har kickat igång. Just kill me plz.
 
 

Onsdag.

Kategori: Allmänt

De här dagarna då jag bara vill gräva ner mig börjar komma allt oftare. Idag har jag en sån dag igen. Försov mig imorse, sämsta hårdagen och lyckas med att spilla te på den enda mössan jag äger, telia bråkar och axeln krånglar. Mitt axel/triceps pass hoppar jag därför. Blir en runda i skogen istället. Fan för livet idag.
 
 

Ps

Kategori: Motivation

19 barre.

Kategori:

Liten blir stor. Eller nej. Vuxen blir du nog aldrig, vuxen är mer mentalt än en ålder. Men 19 blir du oavsett om du vill eller inte. Grattis på födelsedagen min vän, tycker fyjäkla bra om dig!

Box - check.

Kategori:

Ligger död i nån slags blandning av paltkoma och utmattning. KAN-INTE-RÖRA-MIG. Instruktören som höll i passet idag var snäppet hårdare än den vi hade sist. Svetten skvätter åt alla håll och kanter.
Har inte bestämt mig för om jag ser fram emot morgondagen eller inte, under förmiddagen är det styrketest som gäller = maxstyrka. Kan bli spännande med tanke på att jag inte kommer kunna gå.

2 cool 4 school.

Kategori: träning

 
Nejdå, skräll. Men hoppade skolan idag när jag vaknade med en fyjäkla urinvägsinfektion (eller svid i murran som min pappa brukade kalla det så fint), så har legat i soffan med frossa hela förmiddagen. Runt lunch tyckte jag det var dags att ta tag i livet, och hur gör man det bättre än med ett träningspass. Blev av med frossan när pulsen fick jobba lite. Som vanligt är det biceps som gäller på måndagar. Börjar få lite kött på armarna, snart både chins och dips utan vikter (eller snart kan väl diskuteras), men framåt går det TJOHO! Passet blev ju bara ännu bättre av att jag stötte på Frittan under träningen, vi luftade våra känslor samtidigt som vi kastade vikter. Underbart det där med vänner. 
 
Nu är det jag och historiaboken som ska leka lite. En uppsats som skulle vara klar i fredags, men vad gör det om hundra år. Tjillevippen gott folk som Nils Karlsson pyssling brukar säga.
 
 

En riktig cheat.

Kategori: maaaat

 
"Det här är jag värd" tänker jag och slänger 100g rakt ner i pösen. Men visst ser det fint ut? Jo man tackar. Jag har en större kärlek till naturgodis än vanligt godis. Choklad räknas inte, det kan jag trycka i mig i mänger om det så tillåts. Fint som snus.
 
 

Söndag.

Kategori: träning

 
Mage på actic idag. Kändes skönt att röra lite på sig efter gårdagens vila. Efteråt blev det en sväng till biggan för att köpa kvarg, men tro på fan att det var slut.. 
 
 

Min grej, helt enkelt.

Kategori: maaaat

 
Frukoststund har guld i mun. Drar mig strax ut för en powerwalk i vårt vitavinterland. Kan inte snön bara avgå..
 
 

can't deny that i want you, but i lie if i have to.

Kategori: Allmänt

 
Säger godnatt efter världens mest ohändelserikaste dag. Länktar lite smått ihjäl mig efter att vakna, ibland kommer det perioder då sova är det tråkigaste jag vet. Men ja, godnatt folks!
 
 

Halv åtta hos Lovisa.

Kategori: Allmänt

 
Efter mitt benpass på city igår skyndade jag mig hem för att köra en raggardusch och sen åka ut till munktorp, Lovisa bjöd på trerätters. Sparrissoppa, älgbiffar med bakadpotatis och röror, sen till efterrätt bärpaj. Låter rätt mastigt va? Alla låg utslagna i paltkoma framför gladiatorerna. Jag och Linnéa visade dessutom upp vår mest attraktiva sida (bild 2). 
 
 

Avgår.

Kategori: träning

 
Om ni känner att ni vill ta ut er så pass mycket så ni bara vill kö en kastspya på första bästa person som kommer i närheten så har jag ett hett tips - spinning. 
Man tar i så blodsmaken bara sprutar i munnen, svetten rinner i hela pannan, maskaran hamnar både under och över ögat, benen skriker av mjölksyra och ni vet allt det där som är så underbart. Eller? Jo lite underbart kanske.  Men låt oss stanna där, lite. 
 

Badass bitch.

Kategori: Allmänt

I love you.

Kategori: maaaat

Peppande.

Kategori: träning

 
Otagg på hela livet idag. Men när man ser att det går åt rätt håll med träingen känns det lite bättre. Otagg på morgondagen också, på min gymtid i skolan har de lagt ett prov.. Vill bara dö.
 
 

Veckans utmaning.

Kategori: Allmänt

PT-Fia  gör varje vecka en "veckans utmaning", den här veckan är det 100 grodhopp innan söndag. Jag såg precis ut som ett mongo som hoppade sig fram till Matöppet (ingen såg, tror jag...), nån mer som vill anta utmaningen? 
 
 

Matkoma.

Kategori: maaaat

Köttfärs, sötpotatis, keso och gurka.
 

Bästa Linnéa bjuder på krubb efter ett grymt boxpass. Tror jag hittat en ny favorit träningsform. Måndagar kommer bli box-dagar. Ser redan fram emot nästa vecka.
 
 
 

Ny vecka.

Kategori: maaaat

 
Dööör gröt-döden. Fa an vad gott det är. En liten smutti och te till det och jag var redo för gymmet! 
 
Smoothie:

1dl blåbär
några jordgubbar
100g kvarg
1msk kokos
och lite vatten
 
 

Och ikväll vill jag bara bli hög på din doft och somna till dina hjärtslag.

Kategori: Allmänt

 
Det handlar om den där känslan.
 
 

Det känns som om världen skulle rasa om du glömde mig.

Kategori: Allmänt

Urfuckat.

Kategori: Allmänt

 
En spontanare igår. Klockan tio bestämde vi oss för att börja dricka. Hinkar varsitt glas champange och sen var det on. Är faktiskt förvånad över att luckorna är minimala idag. Skönt!
 
Baksmällan idag är också minimal, hade räknat med spränghuvudvärk och spyattacker MEN ICKE SA NICKE. Så jag ska fanimej mot gymmet om 36 minuter. Lite mage och axlar, vill verkligen få mer definition på axlarna, det skulle va gött. Sen slår jag på stort med spinning, efter det kan jag nog räkna med spyattacker. Måste ju känna av att man lever. 
 
 

Kategori: Allmänt

Don't compare yourself to others, compare yourself to the person from yesterday.
 
 

fall down seven stand up eight.

Kategori: träning

Ett gympass med Frittan och Linnéa.
 

Jag köttade ben och dom köttade only God knows what, haha nej joke dom körde nog mage/rygg. Avlsutades med Annie, satte min första tid 10.23, så nu vet jag vad som måste slås tills nästa gång. Fick tuppjuck på hopprepet, det trasslar sig ju värre än mina höronlurar och snörfan till skon gick upp. 
 
 

Aldrig vila.

Kategori: Motivation

 
Idag var tänkt att det skulle vara min vilodag, men när det börjar krypa i fingrarna är det tametusan inte lätt att sitta still. Bara till att packa gymväskan och sen promenera till Actic. Tänkte utsätta min svagaste muskelgrupp för lite smärta, nämligen brösten. Ett rent bröstpass var ett tag sen. Okej två veckor, men ja.
 
 

Börjar månaden med en detox.

Kategori: Allmänt

 
Frukost smoothie:
2dl havremjölk 
1dl blåbär
1dl jordgubbar
1msk kvarg 
1 nypa vetekli
och toppa med kokos
 
När man detoxar rensar man ut alla slaggprodukter och gifter som samlas i kroppen. Så genom att bara äta "ren" mat så rensar man ut dessa gifter. 
 
10 Fördelar med detox.
 
1. Du blir piggare
När din kropp rensas från gifter och slaggprodukter tar den lättare upp alla nyttiga ämnen vilket leder till att kroppen känns lättare och du får mer energi. Ofta känner man sig piggare redan efter ca. en vecka.
 
2. Viktminskning
Detox är inte en viktminskningsmetod men många som genomgår en detoxdiet upplever att de går ner i vikt. Detta beror främst på att man under detoxkuren äter mycket frukt och grönsaker med utrensande effekt som ökar matsmältningsförmågan.
 
3. Du känner dig friskare
När du gör en detox äter du mycket frukt och grönsaker som innehåller C-vitamin som hjälper till att stärka ditt immunförsvar vilket gör att du blir friskare.
 
4. En glad och nöjd mage
Om tidigare haft problem med uppsvälld och gasig mage så kan du efter en detox-diet ofta märka att det försvinner. Detta beror på att du äter mat som låter tarmarna arbeta samt rensar ut gammalt slagg som kan ligga kvar inuti tarmarna.
 
5. Du sover bättre.
Människor som lider av sömnsvårigheter kan få bättre och djupare sömn efter en detox-diet.
 
6. Slätare och friskare hy
En utrensning av slagg hjälper cellerna i din hud att förnya sig och gör att din hy får mer lyster och kanske även ser fastare ut.
 
7. Vackrare och glansigare hår
Det är inte omöjligt att hårkvaliteten förbättras efter en detox och det kan kännas glansigare och friskare.
 
8. Färre celuliter
En del upplever efter en detox att celluliterna minskar. Kombinerar du din detox-diet med regelbunden motion så har du ännu större chans till detta.
 
9. En sundare och mer hälsosam livsstil
En av de stora fördelarna med en detox-diet är att det kan hjälpa dig att förbättra dina matvanor till en mer sund och hälsosam livsstil.
 
10. Ett längre liv
En hälsosam livsstil bestående av rätt föda, en glad mage och en kropp i balans ökar dina chanser till ett långt och friskt liv.
 
Mer om detox hittar ni på http://www.detoxdiet.nu/ , därifrån jag också snodde listan.