linn riscolls

I may not be there yet but i'm closer than I was yesterday.

Sol&bad.

Kategori:

En klassisk leker-lite-sessy-i-solariet bild får förgylla fredagen.

Min brakfrukost.

Kategori:

Först en mini-frukost på avokado och ägg och sen testade jag nå nytt som Linnea tipsade om (oss frukostälskare emmelan). Du micrar gröten på kvällen innan, häller lite youghurt över och sen låten det stå i kylen över natten. Gröten stelnar och blir supergod! Jag toppade med proteinpulver med jordgubbssmak.
Ha en trevlig helg fellas!

Quotes.

Kategori:

Varje kung har en gång vart en gråtande bebis, varje byggnad har vart en bild. Det handlar inte om vad du är idag utan vad du kommer nå imorgon.

Kategori:

-

Kategori:

-

Kategori: Allmänt

Linnea: Varför är vi så emot tjockisar?
- De tar stor plats.

Jag är en svettlobb.

Kategori: Allmänt

God kväll. Jag har värmeslag. En oönskad form av klimakteriebesvär som oftast inte drabbar unga kvinnor. (Godkänt undantag: När man skedar med en snygg tiger). Men, do not fear the sweat, jag har en klockren strategi. Man slänger ut magplasket på sängen, placerar täcket på ryggen, och sträcker ut både armar och ben så långt ut ifrån sängen man kan komma. Det fungerar så att all hetta centraliserar sig kring midjepartiet. Resultatet blir att man fördelar attackerna över en bredare radie istället för att ge sig i kast med den stora svettlobben. Bomben. Atomladdningen. The Big Bang. Kära urladdningar har många namn. Samtliga mor- och farmödrer där ute, i know what you are going through! Be strong för Guds skull! Jag tänker helt enkelt bara ligga här utslagen med lemmarna spretandes åt alla håll. No sleep for the black sheep.

Bra där.

Kategori:

- Jag är svullen i magen. Beror det på plommonen tror du?
Mormor: Vi brukar ge våra pensionärer två stycken i ett vattenglas om dagarna för att få igång magen. Hur många har du ätit. Tjugo?
- Ehum. Check.

Uppvärmning.

Kategori:

En frukost till mig.

Kategori:

Proppar i mig vitaminer. Till det här tog jag en sked jordnötssmör, namnam. Ska fortsätta proppa nu, bye folks.

Drick vatten.

Kategori:

Sov linn.

Kategori: Allmänt

Klockan är ett och jag sömnlös, helt lost i mina egna tankar. Blundat stenhårt sedan tio, men i natt fungerar inte ens det. Istället har jag full fokus på framtida galej, sållar favoritviner och klurar lite på hur jag ska bli världsmästare på att spela gitarr, har ju faktiskt pappas gamla gura som står och samlar damm . Herregud bevare mig.

Welcome home Ma bäjbys.

Kategori:

Hämtade ut mitt nya proteinpulver, hoho snortaggad för att testa hoho.

Må vara det sötaste.

Kategori:

Frida svängde förbi en snabbis med sin bäbis. Tror jag aldrig i hela mitt artonåriga liv sett en så söt hund.

Ge mig bara sommaren tillbaks.

Kategori:

Lite sol, lite bad, lite crazynights, lite för sena kvällar och mycket minnesvärda stunder. Jag lever för sommaren.

Back in the days.

Kategori:

En gång i tiden fanns det en mullig "liten" Linn. Bilden är tagen när vi gick ut nian. Tur att man ändras. Har värre, ja svär.

Lunch.

Kategori:

Woooaw, värsta lunchen.
Nej men serius, det var gott. Slank ner fint. Nu ska jag köra vidare med spanskan, kanske lär mig något. Man kan ju alltid hoppas hehe.

Gym på morgonen.

Kategori:

Armarna är fortfarande som spagetti (tre timmar efter gymmet), fick till ett riktigt bra pass innan skolan. Linnea visade lite nya övningar så jag förväntar mig en fet träningsvärk tills imorgon.
Ha en bra dag folks!

Ny vecka, nya möjligheter.

Kategori: Allmänt

Känner hur sjukan börjar komma krypandes, ohno big nono.. Kan inte bli sjuk nu, är alldeles för taggad inför min nya träningsvecka efter den här tränings lugnahelgen. Den här veckan ska jag ju dessutom dra ner på styrketräningen och köra mestadels kondition. Tänke satsa på tre styrkepass utöver de som jag kör i skolan. Så det kommer väl se ut något i den här stilen:
 
Måndag - Biceps, triceps och axlar. 20 minuter crosstrainer på morgonen och 5 kilometers löpning på eftermiddagen.
Tisdag - Helkroppspass och 2,5 kilometers löpning i skolan på förmiddagen, cardio på eftermiddagen i köping.
Onsdag - Mage/Rygg och löpning utomhus.
Torsdag - Precis samma sak som tisdagens.
Fredag - Minst 5 kilometers löpning, sen ett benpass med fokus på baksidan. 
Lördag - Vila.
Söndag - Enbart cardio.
 
Sen ska jag försöka klämma in en powerwalk varje kväll, om det hinns med. Dör för att jag är så sjukligt taggad, och så får jag troligtvis mitt proteinpulver innan tisdagen. Woop.

My dear.

Kategori:

Dagen efter.

Kategori:

Haha var det fest igår eller? Bjöd nog på lite för mycket bilder, haha.

Efterfest.

Kategori:

Efter krogen, haft snorkul.

Fylle bloggande.

Kategori:

Okej. Första gången jag bloggar full. Men v
Bilderna talar för sig själv, syns imorn folks!

We gonna party like it's 2012.

Kategori:

tagga utgång.

Kategori: Allmänt

Har vart och köpt godis, popcorn och ny foundation, städat och sanerat hela lägenhete (typ) haha. Ska alldeles strax dra och hämta spriten sen är det bara börja invänta partypinglorna. Ikväll kör vi klackarna i taket tjejor, WHO'S WITH ME?

Visste du att..

Kategori:

Historia.

Kategori:

Så kul att läsa, varför bara ge mig 40 sidor i hemuppgift? För jag har ju inget bättre att göra under helgen. Tack.

-

Kategori:

Nio månader sen. Det går inte en dag utan att du finns i mina tankar. Det är sjukt på något sätt att du lever vidare i mina minnen, att du i mitt huvud fortfarande existerar, att jag aldrig glömmer. Det är sjukt.

Torsdag.

Kategori:

När det gör ont är det kroppens eget sätt att säga att något är fel. Det är kroppens sätt att säga att man ska sluta för att det inte är bra. En smart person hade nog lyssnat på de signalerna och lagt ner. Jag kan omöjligt vara en sån där "smart person", jag är mer en envis jävel som skiter i vad kroppen säger och slutar när jag känner att jag är klar. Det är den där envisheten som har gett mig ett antal smärtor som jag känner av dagligen. Mina fotleder har till exempel fått ta stryk av all löpning, här om natten vaknade jag av att de smärtade nå sjukt och mina knän är ännu värre. Hela bäckenbottenet värker för att jag har för korta muskler, ändå fortsätter jag träna och skiter i stretchingen. Min sträckning i ljumsken kommer ständigt tillbaks och påminner mig om att den finns, den blir som ett litet störobjekt. Och jag fortsätter träna. Det jag tänger när jag känner smärta är att jag ska fortsätta tills jag stupar. Jag sliter ut kroppen in i det sista för jag mår bra i huvudet av det. Huvudet mår bra av att köra 7-8 pass i veckan, kroppen mår mindre bra.

Fan Linn, skärpning. Efter den här veckan blir det vila.
åh rätt otagg jag blev på livet när jag skrev det..

mindfuck.

Kategori: Allmänt

Är det inte konstig att man näst intill kan hata en person som man inte ens känner? Man går bara och irriterar sig på den personen och blir som besatt av att hitta ännu mer som är fel. Varför gör man så? Det kan vara personer som man aldrig ens pratat med. Jag kommer på mig själv flera gånger om dagen med att jag gör så, men det kanske bara är jag haha. Och personer som står i vägen, GOSH jag hatar er. Åtminstonde för stunden. Men ni fattar vinken? Rätt roande. 

Torsdag.

Kategori:

Alla dagar bär av mot fredag. Så brukar det låta i alla fall.

Precis vevat klart på gymmet, för andra gången idag. Först skolans och nu mitt älskade actic. Körde mage, var mest nere i källarn och lekte med fria vikter, sen avslutade med plankan 2minuter x3. Det kändes kan jag lova!

Förbereder.

Kategori:

Lite tidigt kanske att dra fram jättesnopparna och kodisar men vecka 5 är det dags för mig och Elin att undervisa resten av våran klass om sex. Det kommer bli oförglömligt, jag känner det på mig.

Onsdag.

Kategori:

Idag är det en riktig jag-känner-mig-svullen dag. Inte tjock svullen, utan fiber svullen. Ser en riktig fiber-mage om jag tittar ner. Inte den vanliga platta. Blir frustrerad och bara "hellooooo where are you?!". Försöker också komma på vad tusan jag ätit. Kanske är överkonsumentationen av gröt. Hehe älskar gröt. *fniss*

Lill-lördag.

Kategori:

Har aldrig smakat blodapelsin förr så det ska bli ett stycke spännande upplevelse. Just nu är jag inne i nån "ät konstiga frukter" period. Får väl se om jag överlever. Only time will tell my friends, vänta och se.

En promenad.

Kategori:

If you keep healthy food in your fridge, you will eat healthy food.

Kategori:

Fyllde på lite här hemma. "woow oboy, that healthy bitch" tänker ni nu säkert och "nomnom" tänker jag. Haha nej men allvar, inte mycket slår varm oboy på vintern. Ja jag tänker vara en liten fuskare, ibland.

Bildbomb.

Kategori:

Bokstavligen.

 

 

Så sjukligt partysugen, plågar mig själv med härliga gamla total crazy urfuckade bilder. Tider alltså.

Det går vilt till.

Kategori:

Uppe med tuppen var jag. Hade några snoozeningar innan det gick att gnugga sömnen ur ögonen så frukosten slank ner i all hast. Hatar mig själv ibland för att jag inte går upp i tid, älskar ju den lugna frukoststunden.

Nu i alla fall har jag precis blivit klar med mitt morgonpass på gymmet. Eftersom det är på skolans gym så har jag ju mitt helkroppsschema som jag kör. Varje tisdag och torsdag. När jag kommer hem blir det andra bullar.

20 snabba.

Kategori: Allmänt

1: Senaste personen du skickade sms till?
"Blev du happy då?" Tigern
 
2: Senaste personen du fick sms av?
"hehe ja" Tigern

3: Senaste personen som du ringde till?
mormor

4: Senaste personen som ringde dig?
Ronny

5: Senaste personen som fick dig att skratta?
Elin, hon sa nå riktigt dumt tidigare idag. Minns inte riktigt vad bara.

6: Senaste personen som såg dig gråta?
Min kurator. 

7: Senaste personen som du pussade? 
Tråkigt svar men, Ronny.

8: Senaste personen som du hånglade med?
Same here

9: Senaste personen som du hörde sjunga?
Mormor, jag bad henne hålla tyst.

10: Senaste personen som fick dig arg?
Markus, han kallade mig fuskare.

11: Senaste personen som trampade på din fot?
Måste vart Ronkan, vi är rätt bra på att gå på varandra.

12: Senaste mat du åt?
Jag gjorde rotfrukter i ugn, kokade broccoli och stekt kyckling till.

13: Senaste ordet du sa?
Helvette.

14: Senaste filmen du såg?
En sommar med Göran, eller sommaren med Göran. Saksamma.

15: Senaste du uppskattade mest?
Min powernap i badkaret, fast vaknade av en sjuk nervryckning.

16: Senaste låten du lyssnade på?
Fast car - Tracy Chapman

17: Senaste mest spelade låt?
The big bang - Rock mafia

18: Senaste tanken var om?
Kärlek.

19: Senaste förälskelsen var med?
Den senaste är den pågående, med en tiger. 

20: Senaste festen?
En lokalfest ute i Odensvi, cirka fem veckor sen.

Det är måndag.

Kategori: Allmänt

Idag körde jag afrikansk dans i mitt vardagsrum. Helt själv. Skitkul var det. Jag studsade som en liten igelkott på grönbete, i ungefär en kvart. Sen stendog mina ben och jag tappade hänget i luften. Så jag bestämde mig för att köra ett fritt fall istället. Tanken var egentligen att jag skulle göra en afrikan enbart, men jag hoppade helt galet och körde en Jordan i golvet. Sju meter höjdhopp utan ribba, stav och luftmotstånd. Typ krossade den enda stjärt jag äger och vrålade de snuskigaste ord jag någonsin lärt mig. Men det är luugnt. Jag har inga som helst bekymmer med att slå ihjäl mig. Inte alls. Jag skrattade svinhögt, så skönt var det... Och eftersom jag nu klassas som handikappad, så kommer jag ligga i soffan och glo tv hela natten.

Nej.

Kategori:

Dagen blev precis sämre.

Spyr på måndagar.

Kategori:

WHY GOD WHYYYYYYY?! Jag är en riktig säng slampa, speciellt på morgonen. Imorse hade jag stängt av mitt larm i sömnen, way to go Linn. Vaknade istället av en överstressad och dåsig Ronkan som ropade på mig. Tidiga mornar är inte min grej, speciellt inte på vintern. Måndagar är inte heller min grej. Gå och dö. Önskar att Gud ska stena mig i skallen. Tack.

Tja.

Kategori:

Dagens facelook.

Ätardag.

Kategori:

Oouf, mätt! Idag har det minsann ätits. En portion gröt, två glas oboy, ett ägg, två fullkorns tacobröd med kesella på, en banan, en proteinshake, hemmagjorda hamburgare och vi bruds har a la fiesta här med frukt, smält choklad, kvarg med vaniljsmak och multivitamin. Lovelovelove.

Lördag.

Kategori:

Åh bästa lördag. Vaknade elva, drog mig upp och käkade den största frukosten någonsin. Idag är det ätardag, så ska käka typ allt jag ser, inget kan stoppa mig höhö. Ut och körde lite ärenden och nu bjöd precis Ronny mig på en häxblandning som ska göra en total crazy när man tränar. Nu äre off to the gym. Tänkte egentligen vila idag men det sket sig..

Och ut.

Kategori:

Emelie lämnade precis byggnaden så jag snörar på mig mina alldeles för slitna skor och kastar mig ut i kylan för att svettas en stund. Träningsskadad kanske.

kommentarer.

Kategori: Allmänt

öj linn, har du tips på nå bra träningsmusik? :)

Haha nej faktiskt inte, jag är helt född bakom flötet när det kommer till musik, tipsar om att fråga linnea, hon har en sjuk träningslista på spotify som hon säkert kan länka http://linneabloms.blogg.se 
 
Vad var du för proteinpulver? Vill ha någonting som man går ner i vikt av, tiiiips?
 
Proteinpulver är inget du tar för att gå ner i vikt, det är något du tar efter träning för att musklerna ska återhämta sig så snabbt som möjligt. När du tränar bryter du ner musklerna och därför är det viktigt att få i sig energi direkt efter träningen. Sen så tycker jag att One Whey har sjukt goda smaker på pulver, klicka in på http://gymgrossisten.se bara att välja o vraka.

Gym slampor.

Kategori:

Igår testade vi på city gym. Sprang runt som två borttappade kioskmongos, testade lite olika maskiner, spanade biffar och så vidare.

Dagens andra pass.

Kategori:

Första gympasset bestog bara av en timma på crosstrainern. Jag gick bara hem, käka och vilade en timma sen back to the gym. Körde mage och ökade vikterna. La in lite nya övningar och så vidare. Nu partar jag på en banan och protein shake med mint och choklad smak. Det är fyjäkla gott att vara nyttig.

Dagens frukost.

Kategori:

I vanlig ordning lägger jag upp frukost bild. Idag äts frukosten halv tre. Haha jag älskar frukost. Åt bara en banan innan jag drog mig till gymmet så jag kunde lyxa till det ordentligt efteråt. I den här kaosade blandningen jag kastade ihop hittar ni: äpple, blåbär, kellogs all bran, mjölk och keso.

14 november.

Kategori: Allmänt

Idag kom det fram en gubbe på gymmet, och viskade i mitt öra:
- Gu, så gott du luktar.
Jag vände mig om, tackade så vänligt, och svarade:
- Men det gör inte du.

Så gick han.

Tisdag.

Kategori:

Testade något nytt till frukost idag. Gröt på påse, haha. Den skulle innehålla massa extra vitaminer och mineraler. Så hade jag själv i blåbär och kanel. Riktigt gott faktiskt!

The struggle is worth the benefits.

Kategori:

Här sitter jag.

Kategori:

Gröten står i micron, te vattnet kokar och jag sitter nöjd med Veckorevyn. Det är måndag och jag har sovmorgon. Innan jag börjar dra mig mot skolan ska jag först till gymmet. Rygg står på schemat för idag.

Söndag.

Kategori:

Ett magpass nyss. Eller är fortfarande kvar på gymmet. En liten reminder till mig själv till nästa magpass, byt övningar. Nu har jag kört samma övningar cirka fyra pass i rad, tid för ändring.

Dagen so far.

Kategori:

Kröp ur bingen vid tolv imorse, kastade i mig ett päron och te, gick till gymmet och körde armar. Tog en sväng på stan och sen hem för att trycka frukost. Om man nu kan kalla det för frukost när den äts klockan två. Efter det har jag storstädat mitt badrum, som var kaos. Nu väntar jag på mormor, tanten hade tänkte bjuda på krubb.

Fredag.

Kategori:

Har haft en riktig ta-hand-om-mig-själv kväll. Ansiktsmask, fotbad, peelat hela kroppen. Känner mig som en ny människa. Istället för godis så har jag glufsat i mig frukt och vaniljkesella.

Just do it.

Kategori:

Den vanliga kvällspromenaden. 8 kilometer runt om kopenga.

Just nu.

Kategori:

Alldeles för kallt ute och jag är alldeles för frusen. Värmer mig med te från waynes.

bra skrivet.

Kategori: Allmänt

Har suttit och funderat länge på varför man ens äter skräpmat. Grejen är att man endå mår dåligt efteråt när man ätit det. Antingen mår man dåligt för att man ångrar sig eller å mår man dåligt för att ja man mår dåligt *spydåligt*. Det kan ju inte vara bra för kroppen att må så dåligt. Så varför utsätter vi oss för det ifall vi endå vet, redan innan vi äter att vi kommer att ångra oss. Kan vi inte ångra oss innan då, bestämma oss för att nej det här vill jag inte äta, för då vet jag att jag kommer må dåligt efteråt. Jag vill inte äta det här hur gott det än är, men det är ju inte gott. Anledningen till att man tror det är gott är för att det är första tuggan som är god. Om du till exempel äter en hamburgare. Hur ofta smakar första tuggan lika gott som sista? Har man tagit en tugga eller två så äter man bara resten för att äta. det är inte gott, och det inser vi inte förren vi ätit klar ”ohh fyy vad mätt jag är, mår så dåligt nu haha” . Ja skrattar bäst som skrattar sist, allt det lägger sig direkt på kroppen i form av fett. Det är därför det inte är nyttigt att äta snabbmat, eftersom att det består bara av ja, det säger sig självt.. skräp. Varför äta något som varken du eller kroppen mår bra av ? Det tål att tänka på.

Gör så här nästa gång någon frågar om du ska ha godis/chips eller något onyttigt när ni är ute och äter. Säg ”nej” snabbt. Alltså så att du inte ens hinner tänka på ifall du vill ha det eller inte. Säg bara nej jag tar en sallad, fort som attan innan du hinner ångra dig. Tänk på hur dåligt du kommer må och du trycker i dig tre burgare eller något annat som kroppen inte mår bra av. Tänk på att du behöver näring, i form av nyttig mat. Kan du välja på en nyttig pastarätt eller pizza så ta pastarätten! Du kommer att bli minst lika mätt bara att du inte kommer må dåligt. Du kommer inte att ha ångest resten av dagen och sedan dagen efter tänka ”jag jag åt ju skräp igår, då kan jag lika gärna göra det idag igen”. Nej nej nej, det är fällan som alla luras in i, bara för att du ätit onyttigt en dag så ska du INTE äta onyttigt dagen efter, se det som en ny start istället, ja jag åt skräp igår, då ska jag  börja på ett nytt kapitel idag och äta nyttigheter! Tänk såhär ”jag kommer att må bättre, jag kommer att kunna se min själv i spegeln och tänka: WOW vad snygg jag är, titta vad jag själv har åstadkommit genom att bara skippa snabb/skräp maten”.

Att gå på en diet med bantningspiller är inget som jag rekommenderar. De flesta får för sig att ett piller gör att de går ner i vikt, därför kan de äta vad som helst bara för att man tar pillret, eller överdoserar det. Ingen bra ide. Istället för att bara äta lite nyttigare, hoppa ”superpillret” och kanske ta några kosttillskott i form av omega 3 och äppelcidervinäger istället. Mycket mycket hälsosammare för kroppen. Tänk på att ni lever idag, ni kommer även att leva med samma kropp i ett bra antal år till! Det är kroppen ni ska vårda och tänka på i forsta hand, som jag sa. Det är den so ni kommer att ha med er livet ut. ”Tar ni sönder” den nu så kommer det att påverka er längre fram.

Ta inte detta inlägg som att ni aldrig ska äta skräpmat eller godis, chips mm. Utan bara att man inte ska ha det som en vana! Ni som tänker ”men jag är jättesmal jag kan äta vad jag vill” . Ja kanske det, men kroppen mår fortfarande inte bra av det. Om man äter pizza varje dag bara för att man kan så kommer man märka efter några år att man kanske inte borde ha gjort det. Har ni en bra ämnesomsättning samt förbränning, vårda den. hjälp den att hållas igång samt tänk på att träna även fast ni kanske inte tror er behöva det. Träning är bra för hela kroppen, det får även våran hjärna att fungera bra.

Slutsats:
Ät och motindera sunt, det kommer kroppen att jubla av. Hoppas ni alla förstår att det är väldigt viktigt.

Inlägget är snott utav http://svettlukt.myshowroom.se

Gymgym.

Kategori:

Det gick för snabbt.

Kategori:

Man kan inte äta och ha den kvar.

Du känner mig.

Kategori:

Ingen känner mig så bra som du. Finns ingen annan som kan sporra mig så hårt som du kan heller. Ser ljust på de kommande veckorna med sjukligt hård träning, fyjäkla nyttig och god mat, cardio, styrke och svettiga powerwalks.

Dagens godis.

Kategori:

Har nog aldrig i hela mitt 18åriga liv briljerat så mycket i köket som jag gjorde nyss. Broccolisoppa deluxe. Kommer ätas varje dag framöver.

Pepparkakor till efterrätt.

Refill.

Kategori:

Storhandlat. Ja det här är att storhandla för mig. När väskan knappt går att bära hem för det känns som att den skulle vara packad med bly, då har man fanimej storhandlat.

#

Kategori:

Ohmy.

Kategori:

Min spanska lärare ger mig en text (på spanska), i texten ska jag leta reda på adjektiv som jag tycker stämmer in på mig själv. Jag stryker under adjektiv som "snäll, trevlig, lugnt och social". Ett adjektiv som återkom flera gånger i texten var "humörsvängningar". När min lärare sen kommer för att kolla till mig säger han:
Men du har ju missat det här ordet på flera ställen.
- nej det stämmer inte in på mig.
Det är du nog ensam om att tycka. *hånflin*

Måndag morgon.

Kategori:

Bästa med måndagar är att jag börjar 12 och kan ta det lugnt hela morgonen.

Lördag.

Kategori: Allmänt

Gårdagens Halloween bilder spammar Facebook. En liten notis bara - sätt inte på dig en korsett om du är fet. Pinsamt.
 
Idag är jag extra beroende av lightcola. En silverburk som lyser upp hösten. Lightcola i min ensamhet.

Morgonpigg.

Kategori:

Ett äpple om dagen är bra för magen.

Kategori:

Provade mig på proteingröt den här morgonen. Smakar precis som vanlig gröt fast lite "kladdigare".

En fika, en vän.

Kategori:

Tagit oss runt på Erikslund hela dagen. Det enda som fick följa med hem var ett stycke vantar och lite nya köksredskap.